9 APRIL: een muzikale zondag in Nijnsel

9 APRIL:  een muzikale zondag in Nijnsel

Op zondagmiddag 9 april a.s. geven zowel Gemengd Koor Polyhymnia als het Roois Kamerkoor een concert in Nijnsel.  Polyhymnia bijt om 14 uur het spits af in de Beckart en om 15.30 uur treedt het Roois Kamerkoor op in de Antonius van Paduakerk. Een kwestie van “de weg oversteken” als u  beide bijzondere concerten wilt komen bezoeken.

Tijdens het lenteconcert van Polyhymnia zijn er gastoptredens van de gemengde zangvereniging Una Sono uit Liessel en van het trio Laetus. Een instrumentaal trio van 3 jonge meiden, die een muziekopleiding volgen aan het CKE in Eindhoven. Hun docente is Nicole Friedrich-Krijnen, zij is tevens dirigent van Polyhymnia. Het trio bestaat uit violisten Femke Chu en Vera Klaassen, beiden 13 jaar en pianiste Julia van de Velden van 14 jaar. Onlangs trad het trio op tijdens het Storioni Festival, waarbij jonge musici hun talent mogen laten horen. Zij spelen drie delen uit “Hausmusik” van Carl Bohm.

Una Sono  uit Liessel staat onder leiding van dirigent Mario Geurtjens. Polyhymnia hoeven we niet meer aan u voor te stellen. Het koor is immers niet meer uit het Rooise weg te denken.

Beide koren zingen een gevarieerd repertoire, van licht klassiek tot vrolijke liederen uit binnen- en buitenland, voornamelijk a capella. Het belooft een mooie middag te worden in de Beckart.

De entree voor dit speciale concert bedraagt 5 euro, kaarten te verkrijgen aan de kassa, eventueel te reserveren via secretarispolyhymnia@gmail.com.

Meer informatie ziet u op  www.koorpolyhymnia.nl.


VIA DOLOROSA is de titel van het passieconcert dat het Roois Kamerkoor aansluitend verzorgt in de kerk van Antonius van Padua. Palmzondag is het begin van de lijdensweek. Juist op deze dag brengt het kamerkoor onder leiding van Monique Joosten een prachtige selectie uit het rijke repertoire koorwerken over het lijden en sterven van Jezus.

Op het programma staan onder andere werken van oude meesters als Monteverdi en Victoria. Er zal ook werk klinken van eigentijdse componisten als Pablo Casals en Vic Nees. Bij een aantal liederen zoals het Stabat Mater van Rheinberger wordt het koor begeleid door organist Gerard Habraken.

Het concert geeft weer hoe componisten door de eeuwen heen erin slagen de emoties die verbonden zijn met lijden en sterven te verklanken in muziek die de mensen blijft raken.

Via dolorosa begint om 15.30 uur. De toegangsprijs bedraagt €12,50. Vrienden van het Roois Kamerkoor hebben gratis toegang. Voor meer informatie en het reserveren van kaartjes: www.rooiskamerkoor.nl

 

Korte versie:

9 april: Nijnsel vol passie en lente

Op zondagmiddag 9 april vinden er in Nijnsel  aaneensluitend  twee  voorjaarsconcerten plaats. Gemengd Koor Polyhymnia onder leiding van Nicole Krijnen verzorgt samen met Una Sono uit Liessel en het trio Laetus een luchtig lenteconcert.  Dit optreden vindt plaats in gemeenschapshuis de Beckart in Nijnsel en begint om 14.00 uur.

Meteen daarop volgend om 15.30 uur brengt het Roois Kamerkoor, onder leiding van  Monique Joosten, in de kerk van Antonius van Padua een passieconcert. Organist Gerard Habraken  verleent zijn medewerking aan dit concert.

De keuze van de  thema’s en de daaraan gekoppelde liederen staan garant voor een gevarieerde en sfeervolle zondagmiddag. Meer informatie en reserveringen via www.koorpolyhymnia.nl. en www.rooiskamerkoor.nl