Concertagenda 2014 – 2024

21 april 2024

Canciones del corazón is de titel van een concert met overwegend Spaanstalige Latijns-Amerikaanse ‘liedjes van het hart’.

17 en 18 jun 2023

Op het festival Rooi verbeeldt dat in het weekend van 17 en 18 juni in Sint-Oedenrode plaatsvindt, is ook het Roois Kamerkoor present. Het koor zal in de trouwzaal op de erfgoedlocatie van het Kasteel Raadhuis Dommelrode twee keer een  muzikaal programma verzorgen, n.l. op zaterdg 17 juni om 12:00 en om 14:00 uur. Voor meer informatie over het tweedaagse festival met o.a. het optreden van het Roois Kamerkoor zie: RooiVerbeeldt.nl


4 juni 2023

Een concert waarin poëzie en muziek samensmelten. Gedichten worden afgewisseld met liederen die een relatie hebben met de tekst van de gedichten, waardoor de gedichten als het ware gedragen worden door de muziek en omgekeerd. Er worden ook gedichten gezongen. Veel componisten hebben zich immers laten inspireren door poëtische teksten. Gedichten van Rainer Maria Rilke, van Guido Gezelle of Frederik van Eeden krijgen door de muziek een extra dimensie. Poëzie krijgt vaak het etiket moeilijk en elitair te zijn. In het concert brengt het Roois Kamerkoor echter ook de luchtige kant naar voren door humoristische teksten en lichtvoetige liederen die daarbij aansluiten. Het belooft een sfeervol en afwisselend optreden te worden.


2022


11 dec 2022

Kerstconcert. Het Roois Kamerkoor is te beluisteren in de Martinuskerk, samen met het koor Aurora en het Roois Gemengd Koor. De drie koren zingen in afwisseling hun eigen programma en sluiten gezamenlijk zingend het concert af.


18 Juni 2022

Concert ‘Veldboeket’ in de Knoptoren. De schoonheid en de weelderigheid van de bloemrijke plantenwereld zijn de inspiratie voor dit concert. Er zullen o.a. enkele madrigalen van Andries Clement op teksten van Maarten van den Elzen worden uitgevoerd. Verder ook liederen van Britten, Debussy, Gjeilo, Lauridsen, Pearsall,
Vaughan Williams en Wilbye. Aan het concert werken verder mee: Tannie
van Loon, piano en het Arianna Kwintet, zang.


7 april 2022

Vriendenavond. De Vrienden van het Roois Kamerkoor waren uitgenodigd om een voor-uitvoering van een deel van het programma van 18 juni te beluisteren. Bij de liederen werd opgeroepen tot speciale aandacht voor de tekst en de sfeer van de liederen. Vrienden en koor genoten van door koorleden gebakken lekkernijen bij de koffie.

Kijk hier voor nadere uitleg over Vrienden van het Roois Kamerkoor.


2021


12 dec 2021

Kerstconcert om 15:00 u. in de Sint-Genovevakerk, Genovevastraat 14 in Breugel. Samen met organiste Tannie van Loon.

Achtergrondinformatie vindt u hier.


2020


17 mei 2020

VERVALLEN i.v.m. coronamaatregelen

Concert met werken van uitsluitend Nederlandse componisten Badings, Bremer, Clement, Diepenbrock, Kersters, De Klerk, Maessen, Strategier, Voorn en Waelrant. De sfeer van de liederen varieert van ernstig naar luimig.

Het concert was gepland voor 17 mei 2020, maar vanwege de coronacrisis schuift het door naar een nader te bepalen tijdstip.


13 dec 2020

VERVALLEN i.v.m. coronamaatregelen

In de namiddag Kerstconcert in de Sint Genovevakerk in Breugel


14 nov 2020

VERVALLEN i.v.m. coronamaatregelen

Scratchdag. Iedereen met wat zangervaring kan deelnemen. Partituren en oefenmateriaal worden tevoren beschikbaar gesteld. Op de scratchdag wordt alles ingestudeerd en aan publiek gepresenteerd.


4 jun 2020

VERVALLEN i.v.m. coronamaatregelen

Vriendenavond. Gezellige avond samen met de Vrienden van het Roois Kamerkoor. Jammer genoeg vervalt deze activiteit i.v.m. de coronacrisis.


12 jan 2020

VERVALLEN i.v.m. coronamaatregelen

Opluistering van de H. Mis van 9:30 u. in de Sint-Genovevakerk in Breugel. Het Roois Kamerkoor zingt – samen met Kamerkoor Tourdion uit Eindhoven – o.a. de Missa prima van Claudio Crassini. 


2019


2 en 3 nov 2019 

Ontmoetingskerk Eindhoven
Sint-Genovevakerk Breugel

Jubileumconcert van het 45-jarig bestaan van het Roois Kamerkoor, samen met het eveneens jubilerende kamerkoor Tourdion uit Eindhoven. Op het repertoire voor dit concert staan vooral dubbelkorige werken. Het gebruik van dubbelkoor is ontstaan in de 16de eeuw in Italië. De basiliek van San Marco in Venetië was de bakermat van deze zangtechniek. Beide koren werken los van elkaar aan het concert maar van tijd tot tijd repeteren de koren ook gezamenlijk. Op de lessenaar staan werken van onder andere Andrea Gabrieli, Claudio Monteverdi, Antonio Vivaldi, John Taverner en Arvo Pärt. U kunt hiervan getuige zijn op zaterdag 2 november om 20:00 u. in de Ontmoetingskerk aan de Meerkollaan in Eindhoven en op zondag 3 november om 15:00 u. in de Genovevakerk in Breugel. 22 dec 2018.


2018


22 dec 2018

O magnum mysterium is de naam van het kerstconcert in de Sint-Antonius van Paduakerk in Nijnsel door het Roois Kamerkoor. In de fraaie akoestiek van deze kerk probeert het koor de sfeer van verstilling en verwondering op te roepen.               Het concert opent met O magnum mysterium van Tomás Luis de Victoria uit 1572 en sluit met het gelijknamige stuk van Ola Gjeilo uit 2012. Het koor wordt op het orgel begeleid door Gerard Habraken en op cello door Marieke Langkamp. Het concert begint om 20:00 u. Het concert opent met O magnum mysterium van Tomás Luis de Victoria uit 1572 en sluit met het gelijknamige stuk van Ola Gjeilo uit 2012. Het koor wordt op het orgel begeleid door Gerard Habraken en op cello door Marieke Langkamp. Het concert begint om 20:00 u. Na afloop is er gelegenheid om wat te drinken. De entree is €10 (exclusief consumptie). Voor Vrienden en voor kinderen t/m 12 jaar is dat €5.


7 okt 2018

Roois Kamerkoor zingt tijdens de manifestatie Rooi Volkoren. Het koor is te horen op de volgende tijden en locaties: 11:30 : Atrium A van Meierij in de Deken van Erpstraat 13:30 : Martinushuispasage op de Markt 16:30 : Atrium A van Meierij in de Deken van Erpstraat Voor overige informatie zie www.rooivolkoren.nl


16 jun 2018

Let’s Celebrate, gezamenlijk concert van Kamerkoor Tourdion en het Roois Kamerkoor. Beide koren staan onder leiding van Monique Joosten.               Op het programma staan liederen van o.a. Rheinberger, Monteverdi, Guastavino, Lauridsen, Vaughan Williams. Kamerkoor Tourdion is opgericht in 1979 en is gevestigd in Eindhoven. De koren geven ieder een bloemlezing uit eigen repertoire. Ook zullen een viertal liederen gezamenlijk worden gezongen. Het concert is in de Knoptoren in Sint-Oedenrode en begint om 15:00 u. De toegang is gratis. Na afloop is er gelegenheid tot een vrijwillige bijdrage.


3 juni 2018

Bijzonder kasteelconcert door Roois Kamerkoor               Het is inmiddels een jarenlange traditie van het Roois Kamerkoor om in de zomerperiode de binnenplaats van kasteel Henkenshage muzikaal aan te kleden. Op 3 juni gaat dat opnieuw gebeuren. Dit keer brengt het koor onder leiding van dirigent Monique Joosten een programma rond de muziek die klonk aan de Italiaanse hoven tijdens de Renaissance. Centrale figuur in het concert is Isabella d’Este. Zij wordt wel de first lady van de Renaissance genoemd vanwege haar grote invloed op de cultuur en op de politiek van haar tijd. Het levensverhaal van deze historische figuur wordt omlijst met muziek die aansluit bij gebeurtenissen uit haar leven. Naast liederen uit het rijke Italiaanse koorrepertoire is er ook instrumentale muziek te beluisteren. Het blokluitensemble PC Recorder Players  o.l.v . Eleanor de Groot brengt op oude instrumenten het verleden tot leven. Het hofconcert begint om 11.30 uur en vindt plaats op de binnenplaats  van kasteel Henkenshage. (Bij slecht weer vindt het optreden binnen plaats.) De toegangskosten bedragen €12,50. Dit is inclusief een consumptiebon.  Vrienden van het Roois Kamerkoor  betalen op vertoon van hun vriendenkaart €2,50 voor hun pauzedrankje.


2017


28 okt 2017

SCRATCHKOORDAG met afsluitend CONCERT. Hoe bijzonder is een concert van een koor dat maar één dag bestaat? Kom dat zelf beluisteren op zaterdag 28 oktober in zaal De Ontmoeting van Odendael. Daar laten 27 koor-voor-één-dag-zangers, samen met de 20 leden van het Roois Kamerkoor horen wat in de loop van diezelfde dag is ingestudeerd. De z.g. scratchdag is georganiseerd door het Roois Kamerkoor en staat onder leiding van dirigent Monique Joosten. Het koor wordt op de vleugel begeleid door Elena Livsjits. Het concert begint om 16:00 u. en duurt een kleine drie kwartier. Het adres is Odendael 1, 5492 CT Sint-Oedenrode. De toegang is gratis. Na afloop is er een mandje voor een vrijwillige bijdrage. U bent van harte welkom. Graag tot ziens!


9 apr 2017

VIA DOLOROSA

is de titel van het passieconcert dat het Roois Kamerkoor verzorgt in de kerk van Antonius van Padua. Palmzondag is het begin van de lijdensweek. Juist op deze dag brengt het kamerkoor onder leiding van Monique Joosten een prachtige selectie uit het rijke repertoire koorwerken over het lijden en sterven van Jezus.               Op het programma staan onder andere werken van oude meesters als Monteverdi en Victoria. Er zal ook werk klinken van eigentijdse componisten als Pablo Casals en Vic Nees. Bij een aantal liederen zoals het Stabat Mater van Rheinberger wordt het koor begeleid door organist Gerard Habraken. Het concert geeft weer hoe componisten door de eeuwen heen erin slagen de emoties die verbonden zijn met lijden en sterven te verklanken in muziek die de mensen blijft raken. Via dolorosa begint om 15.30 uur. De toegangsprijs bedraagt €12,50. Vrienden van het Roois Kamerkoor hebben gratis toegang. Voor het reserveren van kaartjes kunt u mailen naar: info@rooiskamerkoor.nl N.B. Voorafgaand aan VIA DOLOROSA vindt er in Nijnsel een voorjaarsconcert van Gemengd Koor Polyhymnia plaats. Dit optreden vindt plaats in gemeenschapshuis de Beckart. Voor 2 persberichten over beide concerten zie hier.


2016


18 dec 2016

Sint-Oedenrode kent een groot aantal koren en orkesten, die bijdragen aan het culturele klimaat van onze gemeenschap. Rondom Kerstmis geven zij kerstconcerten, in eigen opzet en uitvoering, ieder voor een eigen publiek.  Omdat het vaak  “dringen” is op de kerstagenda,  heeft het Cultureel Platform voor de tweede maal het initiatief genomen, om met vijf koren een gemeenschappelijk kerstoptreden te organiseren. Deze vijf deelnemende koren: Koor Aurora,  Gemengd Koor Polyhymnia,  Gemengd Koor Cantecleer,  het Roois Gemengd Koor,  het Roois Kamerkoor, dit keer aangevuld met een kindergroep van basisschool Kienehoef en het klarinet-ensemble van Harmonie Nijnsel geven met elkaar:  

Kerstconcert “Duif”

“Duif” is het middelpunt van het kerstverhaal, dat is geschreven door Lisanne van Aert. De combinaties en afwisselingen in het repertoire en de onderlinge muzikale versterking van de verschillende koren maken dit concert bijzonder. In het programma is gezocht naar een grote variatie van kerstliederen in tijd, stijl, taal en inhoud. De koren zingen liederen uit hun eigen repertoire en zingen gezamenlijk. Met het Kerstverhaal en met samenzang wordt een passende kerstsfeer gecreëerd. Het concert vindt plaats op: zondag 18 december 2016, aanvang 16.00 uur Martinuskerk, Centrum, Kerkplein, Sint-Oedenrode Er wordt geen entree geheven. Wel zijn er na afloop van het concert de bekende “mandjes”.


12 nov 2016

Een concert met de titel “Impressies” wordt in samenwerking met beeldend kunstenaar Adri Frigge vormgegeven. Dat betekent dat de opzet heel anders zal zijn dan de traditionele concertvorm. Adri Frigge zal enkele stukken op piano ten gehore brengen en vertellen over hoe nauw deze muziek verweven is met zijn beeldende werk. Hoe muziek Adri in de praktijk inspireert, wordt tijdens het optreden van het koor daadwerkelijk zichtbaar. Hij geeft ter plekke op het schildersdoek weer welke associaties de gezongen liederen bij hem oproepen. Op het programma staat muziek die beelden oproept in klank en kleur. Impressies: een lust voor het oor en het oog! We zingen onder andere werken van de Nederlandse componisten Wagenaar en Diepenbrock en liederen van Debussy, Stravinsky en Ola Gjeilo. Het concert vindt plaats in de Sint-Antonius van Paduakerk, Lieshoutseweg 9a, Nijnsel. Entree: € 12,00.  Vrienden gratis op vertoon vriendenkaart. Reserveren kan via e-mail info@rooiskamerkoor.nl  of telefonisch 0413 470014. In MooiRooiKrant van 20 nov 2016 vind u een interview met dirigent Monique Joosten en beeldend kunstenaar Adri Frigge. Zie hier.


22 mei 2016

Roois Kamerkoor op de sportieve tour. Op 22 mei beroert het Roois Kamerkoor de muziekliefhebbers niet alleen op muzikaal gebied, het brengt hen ook fysiek in beweging. Het koor neemt de concertgangers deze keer mee op de fiets en brengt hen naar drie verschillende rustplekken. Bij elk van die drie locaties zingt het koor onder leiding van dirigente Monique Joosten een aantal toepasselijke liederen. De locaties zijn ook met de auto te bereiken, zodat de locatieconcertjes onafhankelijk van het weer door kunnen gaan.Het fietsconcert brengt de fietsers in drie etappes en verspreid over 15 kilometer langs schilderachtige weggetjes op plekjes in en om Sint-Oedenrode waar het goed toeven is. De start is om 13.30 uur bij de Kiosk op de Markt van Sint-Oedenrode. Daar ontvangen de deelnemers een routebeschrijving.Deelname kost €7,50 (exclusief consumpties onderweg). Vrienden en kinderen onder de twaalf jaar kunnen gratis meedoen. 17 mrt 2016 Vriendenavond, waarbij het koor repetitie houdt en waarbij de (potentiële) vrienden van het koor aanwezig zijn. Onder het genot van koffie/thee luisteren zij naar de voorbereiding op de Tour de chant.


19 dec 2015 Besloten concert


12 dec 2015 Opluistering van de mis bij de installatie van 5 gildebroeders van het Gilde st. Barbara in de Lambertuskerk te Veghel


20 sep 2015 Kasteelconcert op Kasteel Henkenshage


26 mrt 2015 Open repetitie en klein concert voor de Vrienden


22+23 nov 2014 Jubileumconcerten


14 sep 2014 Muzikaal Fortuin op kasteel Henkenshage  


22 mrt 2014 Scratchdag op Odendael