Monique Joosten nieuwe dirigent voor het Roois Kamerkoor

2014 was het jubileumjaar van het Kamerkoor. Ons publiek heeft genoten van de drie jubileumactiviteiten, maar ook wijzelf hebben hieraan een heel goed gevoel overgehouden.

Omdat oprichter en voormalig dirigent Ad van de Wetering in april 2013 bekend maakte dat hij ging stoppen als dirigent van het kamerkoor, moest het bestuur een pad uitzetten naar de keuze voor een nieuwe dirigent.

Er is de keuze gemaakt om in het jubileumjaar te gaan werken met verschillende dirigenten, waarna aan het einde van 2014 een keuze gemaakt zou moeten worden.  Onder leiding van drie verschillende dirigenten werden drie concerten verzorgd en konden we kennis maken met drie verschillende stijlen van dirigeren.

Na elk concert hebben de koorleden een evaluatieformulier ingevuld en begin december ook nog een vragenlijst met vragen die betrekking hebben op de toekomst van het koor, dirigentkeuze, repertoire, contributie.

monique_155Het Roois Kamerkoor gaat nu het  41e jaar in met een nieuwe dirigent. Na een zorgvuldig afwegingsproces is ervoor gekozen met  Monique Joosten de toekomst in te gaan. Haar CV getuigt van  een grote deskundigheid Sinds haar conservatoriumopleiding  in Zwolle  heeft Monique zich gericht op koordirectie en muziek maken in ensembles.  Ze  heeft veel ervaring  als dirigente van koren. Zo is ze onder andere  muzikaal leider van het kamerkoor Ratatouille uit Boxtel en van kamerkoor Tourdion uit Eindhoven.  Daarnaast   is ze zelf regelmatig ook als zanger actief .

De ervaringen die het koor al  met haar opdeed tijdens het jubileumjaar bij het kasteelconcert maken dat  de opvolging van Ad van de Wetering in vertrouwde handen komt. Monique is een bekwame koordirigent met veel muzikale ervaring. Haar ideeën en benaderingswijze sluiten uitstekend aan bij de ambities van het Roois Kamerkoor. Monique Joosten wil enerzijds aansluiten bij de rijke traditie van het Roois Kamerkoor en anderzijds ook nieuwe paden bewandelen. Zo bereidt het koor zich onder haar leiding voor op het kasteelconcert, een activiteit die als sinds vele jaren deel uitmaakt van de muziekagenda. Maar ook aan nieuwe projecten wordt gewerkt. Zangers en dirigente zien vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

De koorleden zijn enthousiast over deze keuze. Zij werken onder de leiding van Monique Joosten aan een volgend kasteelconcert: een vertrouwd concept in een nieuw jasje.

Na een zorgvuldig afwegingsproces is de keuze uitgegaan naar Monique Joosten.