Emotioneel afscheid van Ad van de Wetering

KnipselOp zondagmorgen 22 september was de binnenplaats van Kasteel Henkenshage gevuld met een groot aantal belangstellenden die het laatste concert van Het Roois Kamerkoor onder leiding van Ad van de Wetering kwam bijwonen. Het thema van het concert was “Ik segh adieu”. een toepasselijke titel voor het afscheidsconcert.

Het koor zong een aantal werken, die speciaal door Ad waren uitgezocht voor deze gelegenheid. Het waren liederen waar het koor een bijzondere band mee heeft: liederen over de liefde, de natuur, drinkliederen in diverse talen: Italiaans, Duits, Engels, Tsjechisch, Frans en Nederlands.   De voorzitter van het koor, Corry Kocken, memoreerde aan het einde van het concert in haar toespraak de betekenis van Ad voor het koor, voor de dorpsgemeenschap van st. Oedenrode en zij ging verder in op de manier waarop muziek en koorzang  zijn leven gevuld hebben.

Na afloop van het concert gingen het koor en de aanwezigen in optocht en zingend naar Cultureel Centrum Mariëndaal, waar gelegenheid was om Ad de hand te schudden.  Het was een druk bezochte receptie.

Het Roois Kamerkoor verliest door het vertrek van Ad een inspirerende dirigent. Tegelijkertijd heeft het koor onder zijn muzikale leiding zoveel opgebouwd dat het met respect voor de traditie vol vertrouwen de toekomst in gaat.

In oktober nemen de koorleden in eigen kring op gepaste wijze afscheid van een sprankelende dirigent in hart en nieren.

 

DSCF8271