Op weg met een nieuwe dirigent in 2015

2014 was voor ons een feestelijk en afwisselend jaar waarin we ons 40-jarig bestaan hebben gevierd.

Na de jubileumactiviteiten zijn we aan de slag gegaan met de keuze van een nieuwe vaste dirigent die ons als opvolger van Ad van de Wetering de komende tijd muzikaal gaat leiden.

Het doet ons veel plezier u te kunnen meedelen dat Monique Joosten  het dirigentschap op zich gaat nemen. We hebben haar leren kennen bij de voorbereiding en uitvoering van ons laatste kasteelconcert.

We hebben veel vertrouwen in haar deskundigheid. Haar muzikaliteit, haar werkwijze sluiten goed aan bij de ambities van het koor. Op 8 januari zijn we dan ook vol enthousiasme begonnen aan ons 41e koorjaar. We bereiden ons voor op een kasteelconcert in Engelse stijl.

Vrienden van het Roois Kamerkoor werden in de gelegenheid gesteld om  al eerder kennis te maken met onze nieuwe dirigent. Op 26 maart ontvingen we De Vrienden voor een vriendenavond in de Knoptoren van Sint-Oedenrode. In een speciale repetitie konden zijn meemaken hoe en waaraan we werken. Zo kregen zij al vast een voorproefje van wat er bij het Kasteelconcert gaat gebeuren.

De avond was goed bezocht en we kregen enthousiaste reacties op de kennismaking. Men vond dat het kamerkoor het getroffen heeft met zo’n deskundige vrouw als dirigente.

Monique vertelde wat over haar achtergrond en over de manier waarop ze met het kamerkoor studeert en wat voor doelen zij zich gesteld heeft voor het koor.

Daarnaast was er tijd voor een kop koffie in de pauze en een drankje na afloop.

Voor herhaling vatbaar vonden bezoekers en koorleden!!