Reactie van een bezoeker op het Hofconcert op 3 juni 2018

 

Zo volop genoten van het Hofconcert  ‘In de voetsporen van Isabella d’Este’ bij het fantastische optreden van het Roois Kamerkoor op zondagmiddag in kasteel Henkenshage maakt, dat ik niet kan nalaten om daar op te reageren!

Natuurlijk zal ook Mattie een lovend stukje schrijven, dat zeker meer ter zake kundig zal zijn, zodat ik haar niet storen zal.

Dat de hoven in de Italiaanse Renaissance in die tijd zo hun best deden om elkaar naar de kroon te steken, heeft ons een prachtige middag opgeleverd, waar ik nu, en nog lang aan zal terugdenken als een van mijn meest bijzondere in deze, van de laatste jaren. Jullie zouden hiermee het land in moeten! Het zou heel erg jammer zijn als jullie niet meer mensen hier van zouden laten genieten!

Behalve aan het koor denk ik zeker aan Tamar, de dochter van voorzitter Corry Kocken. Wat een innemende manier van spontane en gezellige voordacht heeft ze vandaag laten zien. Proficiat hoor!

Alle hulde heb ik zeker ook voor de dirigente Monique Joosten (de enige die niet even een plekje uit de zon kon kiezen). Van harte proficiat!

Last but not least wil ik zeer zeker ook laten weten hoezeer ik heb genoten van de prachtige muziek van het blokfluitensemble o.l.v. Eleanor de Groot.

Joke van Slagmaat – van Rooij