Mooi Rooi: Roois Kamerkoor opent 8e lustrum met scratchdag

Voor het filmpje van de Scratchdag op Rondje Rooi klik hier

Op 22 maart vond de eerste jubileumactiviteit plaats van het 40-jarige Roois Kamerkoor. Samen met maar liefst 60 gastzangers hield het koor een scratchdag, die uitmondde in een aangenaam en leuk concert in de Ontmoeting van zorgcentrum Odendael.

Het bijzondere van deze opzet was dat er één dag lang gewerkt werd met een groep zangers die in deze samenstelling als koor nog nooit hadden samengewerkt. Een speciale commissie uit het kamerkoor hield zich bezig met de organisatie van deze scratchdag.
Scratch komt van de Engelse uitdrukking ‘to start from scratch’ ofwel ‘met niets beginnen’. Samen met andere zangers die elkaar niet of nauwelijks kennen enkele stukken instuderen en nog diezelfde dag uitvoeren voor publiek. In ons geval kwam de groep op 22 maart ’s ochtends voor het eerst als koor bij elkaar om samen te gaan werken aan een aantal liederen, die in de namiddag uitgevoerd werden.

DSC_0022Om half tien ‘s morgens werd begonnen met de repetitie.

Na onderbreking van de koffie , lunch en theepauze begon tegen half vier, de zaal al aardig vol te lopen, zeker 200 belangstellenden vulden de huiskamer van Odendael en het massale koor begon iets over vier met de finale (het eindresultaat).

 

 

 

 

Tot vijf uur duurde dit concert en het programma bestond uit:

Cantique de Jean Racine, Calme de nuits, Les fleur et les arbes, Waldesnacht, In these delightful pleasant groves, Who is Sylvia, The long day closes, And so it goes, Gabriella’s sang en tot slot Il Carnevale di Venezia.
Dirigent Peter van Aerts en piano Henk van Riel

Het was een mooi en aangenaam concert, het resultaat mocht er zijn, net zo als een kunstenaar, begonnen met een leeg doek en het eindresultaat was een prachtig kleurrijk kunstwerk.

DSC_0030 Bron: Mooi Rooi Krant