Scratchkoordag op 28 oktober 2017

In MooiRooiKrant van 30 aug 2017 stond de volgende aankondiging:

Op zaterdag 28 oktober kan iedereen die van zingen houdt aansluiten bij de scratchkoordag die het Roois Kamerkoor op die dag organiseert. De charme van een scratchdag is dat je voor één dag deel uit maakt van een gelegenheidskoor. Vanuit verschillende achtergronden komen zangers samen om te werken aan een gevarieerd muzikaal programma.

Wat hen bindt, is dat zij het fijn vinden om in een koor te zingen. Samen zingen en binnen een dag een mooi eindresultaat bereiken dat de zangers op het eind van die dag willen delen met belangstellenden, dat is de essentie van scratch. Daarnaast is het ook gezellig om zo met elkaar samen te zijn.

Het Roois Kamerkoor organiseerde al eerder een dergelijk evenement. Het bleek toen een gouden greep. De deelnemers en ook de toehoorders die naar het eindresultaat kwamen luisteren waren enthousiast over de sfeer en vol lof over het eindresultaat. Daarom neemt het Roois Kamerkoor opnieuw het initiatief om zangers samen te brengen. De scratchdag vindt plaats op 28 oktober in Odendael. Om 9.30 uur starten de zangers onder leiding van dirigente Monique Joosten aan een gevarieerd muzikaal programma dat voor elk wat wils bevat. Het koor wordt op piano begeleid. Er staan onder andere werken van Fauré, Elgar en Whitacre op de lessenaar.

De deelnemers ontvangen ruim van tevoren de bladmuziek, zodat ze zich ondersteund door midifiles, de noten alvast eigen kunnen maken. Op 28 oktober wordt dan alles samengevoegd en wordt er muziek gemaakt! Rond 16.00 uur is het eindresultaat te horen in de slotpresentatie.

Voor een verslag van de dag zie hier.