Roois Kamerkoor bezocht Steenwijk.

Van 23 tot en met 25 mei stond   het Roois Kamerkoor stil bij zijn veertig jarig jubileum. Tijdens dit  koorweekend toonde het koor opnieuw aan sprankelend en ondernemend te zijn.

Verschillende activiteiten stonden op het programma, waarbij muziek maken natuurlijk niet  kon ontbreken. In voorbereiding op de matinee die op zondagmiddag werd verzorgd in Buitengoed Fredeshiem nam het koor onder leiding van oud-dirigent Ad van de Wetering het programma grondig door.  Voor Van de Wetering was het een vertrouwd  gevoel om weer voor “zijn” koor  te staan. In september moest hij gedwongen door stemproblemen  afscheid nemen van het koor, maar uit alles bleek dat het koor nog helemaal op hem is ingespeeld.

Met een luchtig programma werden de toehoorders verrast. Zij genoten zichtbaar. Enkelen van hen namen zich voor vaker te komen luisteren, al is de afstand naar Brabant voor hen mogelijk een drempel.

Dit koorweekend is de tweede activiteit in het kader van het jubileum. De volgende staat gepland op 14 september. Het koor brengt dan  tijdens het Kasteelconcert bij Henkenshage het muzikaal fortuin, een programma dat in samenspraak met een vaste kern van toehoorders en vrienden van het koor is samengesteld. Dit programma wordt voorbereid en straks ook uitgevoerd onder leiding van Monique Joosten. Zij begon  bij het koor na de succesvolle scratchdag in maart. Samen met har werkt  het Roois Kamerkoor aan een vertrouwd kasteelconcert met een  nieuwe formule.

/RKK in Steenwijk